Ondernemersnieuws

Beursgong voor starters met lef

Bron: MKB Nederland - do, 24/07/2014 - 08:10
Directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland en directeur bedrijven Paul Dirken van Rabobank Nederland hebben vandaag in Amsterdam de beursgong geluid voor startende ondernemers die het lef hebben om zichzelf een kritische spiegel voor te houden en zich te meten met collega-ondernemers tijdens The Next Entrepreneur 2014: de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland.

APS: Zorgkantoren weren ZZP'ers voor 2015

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 23/07/2014 - 02:00
Afgelopen mei heeft staatssecretaris van Rijn 1200 extra zzp'ers in de zorg toegelaten binnen de pilot AWBZ Zorg in Natura, als antwoord op de problematiek met de VAR. Deze nieuwe contracten gaan deze zomermaanden van start en komen bovenop de reeds werkzame 750 deelnemers binnen de pilot. Wat de zorgverzekeraars betreft zitten deze vele honderden professionals na de transitie op januari aanstaande echter weer zonder contract. De inkoopdocumenten laten zien dat de pilot wat de verzekeraars betreft per 1-1-2015 eindigt, de zzp'ers hun contract kwijtraken en cliënten worden overgedragen aan reguliere zorgorganisaties. De tevredenheid die de zorgkantoren de afgelopen jaren binnen de pilot zzp'ers ervaarden, lijkt geen rol van betekenis gespeeld te hebben. Een geforceerd einde aan kwalitatieve, betaalbare en flexibele zorg op maat.

Beleggingskosten pensioenfondsen onduidelijk

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 22/07/2014 - 23:00
Pensioenfondsen geven nog altijd onvoldoende inzicht in hoe de kosten van het vermogensbeheer zijn opgebouwd. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag op basis van 52 onderzochte jaarverslagen.

'Bedrijfsleven staat achter kabinet in aanpak vliegramp'

Bron: MKB Nederland - di, 22/07/2014 - 10:21
MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland waarderen de rol van premier Rutte en het kabinet in de nasleep van de afschuwelijke vliegramp met de MH17 van Malaysia Airlines. 'Het gaat om een groot menselijk drama in een zaak van geopolitiek belang', zeggen de ondernemersorganisaties. Zij leven ten diepste mee met al degenen die door de ramp getroffen zijn.

Meer valse bankbiljetten in Nederland

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 22/07/2014 - 08:30
Het aantal valse eurobiljetten in Nederland is in de eerste helft van dit jaar met bijna een kwart (24 procent) toegenomen vergeleken met de tweede helft van vorig jaar. In totaal werden er 23.900 valse biljetten onderschept, maakte De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag bekend.

'Topinkomens publieke sector ver boven norm'

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 21/07/2014 - 23:00
Veel topbestuurders in de zorg, het onderwijs en bij woningcorporaties en toezichthouders verdienen nog altijd fors meer dan de huidige balkenendenorm van 230.000 euro. Er zal dus fors ingeleverd moeten worden als de normering van topinkomens volgend jaar verder wordt aangescherpt. Dit blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek van de Volkskrant.

Minder kleine kredieten verstrekt aan mkb

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 17/07/2014 - 23:00
De krimp in kredietverlening van banken aan het midden- en kleinbedrijf (mkb) heeft zich eind vorig jaar vooral voorgedaan bij kleinere leningen tot 250.000 euro. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van nieuwe statistische gegevens.

Veel bedrijven nog niet klaar voor IBAN

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 17/07/2014 - 23:00
Duizenden bedrijven zijn nog steeds niet klaar met de invoering van de nieuwe internationale bankrekeningnummers IBAN. De situatie bij zo'n 2500 bedrijven is zelfs 'kritisch', zegt De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag na berichtgeving hierover in het AD.

Deadline 1 augustus: 'Maak haast met overstap op IBAN'

Bron: MKB Nederland - do, 17/07/2014 - 14:58
Veel organisaties zijn nog niet klaar met de overgang naar IBAN. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland moeten ondernemingen, die hun systemen nog niet hebben gemigreerd naar het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA, daar nu echt haast mee maken. Op 1 augustus 2014 gaan namelijk alle rekeningnummers over op IBAN. Bedrijven die nog niet over zijn, kunnen na die datum geen incasso’s meer innen en zo vertraging oplopen bij betalingen.

'Green Deals dichter bij ondernemers brengen'

Bron: MKB Nederland - do, 17/07/2014 - 14:50
Ondernemers die duurzame initiatieven nemen, kunnen zich laten inspireren door reeds afgesloten Green Deals. Deze afspraken tussen Rijksoverheid en bedrijven zijn nu ingetekend op Google Maps. MKB-Nederland en VNO-NCW noemen dit een goed initiatief. De deals worden zo dichter bij ondernemers gebracht. Ondernemers zijn nu niet altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijkheden.