Ondernemersnieuws

‘Blij met handelsakkoord Europa en Canada’

Bron: MKB Nederland - di, 19/08/2014 - 12:43
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het vorige week bereikte handelsakkoord tussen Europa en Canada. De ondernemersorganisaties zien het als een opmaat naar een handelsverdrag met de Verenigde Staten. ‘Met het handelsakkoord met Canada is, na vijf jaar onderhandelen, een belangrijke psychologische hobbel genomen.’ Het akkoord moet nog geratificeerd worden door de Canadese provincies en de Europese lidstaten, en zal op zijn vroegst media 2016 in werking treden.

Ex-handelaar Rabo bekent schuld Liborfraude

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 19/08/2014 - 00:00
Een voormalige handelaar van Rabobank heeft bij een rechtbank in New York schuld bekend aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

Dijsselbloem: regeling schenken voor huis niet verlengd

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 18/08/2014 - 23:00
De maatregel waarbij mensen belastingvrij een ton kunnen schenken aan familie of vrienden mits het geld wordt ingezet voor de aankoop of verbouw van een huis, wordt zeker niet verlengd. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat vrijdag.

‘Brusselse steun telers goede eerste stap’

Bron: MKB Nederland - ma, 18/08/2014 - 16:07
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de Europese Commissie de urgentie van de gevolgen van het Russische importverbod voor een groot aantal land- en tuinbouwproducten inziet en snel tot maatregelen overgaat.

Ondernemers verwelkomen kabinetsaanpak boycot

Bron: MKB Nederland - vr, 15/08/2014 - 16:00
Minister Kamp en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken hebben vanmiddag een pakket maatregelen gepresenteerd om de gevolgen van het Russische importbesluit op te vangen. MKB-Nederland en VNO-NCW verwelkomen deze maatregelen. ‘Door robuuste samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven kunnen we deze boycot het hoofd bieden en de getroffen ondernemers ondersteunen’, stellen de ondernemingsorganisaties.

'Meer vertrouwen in financiële instellingen'

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - vr, 15/08/2014 - 08:00
Het vertrouwen in Nederlandse financiële instellingen is het afgelopen jaar licht toegenomen. Dat blijkt uit nieuwe peilingen van De Nederlandsche Bank (DNB) waarvan de resultaten donderdag werden bekendgemaakt. Ondanks de toename ligt het vertrouwen nog altijd onder het niveau van voor de economische crisis.

'Gemeenten belonen weinig ondernemend gedrag'

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 14/08/2014 - 23:00
Gemeenten schelden te gemakkelijk belastingschulden van armlastige zzp’ers kwijt. Dat gaat ten koste van ondernemers die er wel alles aan doen om belastingen te kunnen betalen. Dat stelt belangenorganisatie ZZP Netwerk Nederland, die kwijtschelding ,,een beloning voor slecht en weinig ondernemend gedrag’’ noemt.

Ondernemers willen pakket om gevolgen sancties te verlichten

Bron: MKB Nederland - do, 14/08/2014 - 10:28
In een brief aan het kabinet vragen MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland vandaag om Europese en nationale maatregelen voor ondernemers die disproportioneel getroffen worden door de Russische sancties. Volgens de ondernemingsorganisaties moet de schade die ontstaat door de sancties niet onderschat worden en zal zonder nader ingrijpen sprake zijn van ‘onevenredige gevolgen’ voor de getroffen sectoren. De lage prijzen als gevolg van de boycot drukken zwaar op de getroffen sectoren.

Nieuwe ronde verlagingen hypotheekrente

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 12/08/2014 - 23:00
Er lijkt geen einde te komen aan de daling van de al historisch lage hypotheekrente. Hypotheekverstrekker Obvion, dochter van Rabobank, verlaagt dinsdag de tarieven voor zijn belangrijkste hypotheken met 0,1 procent. SNS Bank kondigde afgelopen vrijdag al een nieuwe renteverlaging aan.

Fraudeur moet Delta Lloyd 3,3 miljoen betalen

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 12/08/2014 - 23:00
Een voormalig werknemer van Delta Lloyd moet ruim 3,3 miljoen euro terugbetalen vanwege een grote fraude, waarvoor hij eerder al de cel in moest. Dat heeft de rechtbank in Den Haag besloten.