Ondernemersnieuws

Schrijf u in voor de Elsevier Nextens Klantendag 2014

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 02/09/2014 - 08:08
Kunt u komend aangiftejaar dan eindelijk als intermediair de VIA van uw klant ophalen? Hoe berekent de Belastingdienst de VA/VT dit jaar? Wordt het mogelijk het M-biljet digitaal in te sturen? Aart van den Brink, hoofdredacteur fiscale software geeft op onze jaarlijkse klantendag aan welke veranderingen de Belastingdienst komend aangiftejaar op stapel heeft en wat er gaat veranderen in uw vertrouwde aangiftesoftware.

DNB: ECB strenger voor banken dan accountants

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 01/09/2014 - 23:00
De Europese Centrale Bank (ECB) is bij zijn onderzoek naar de financiële positie van de grote Europese banken strenger dan accountants zijn bij hun cijfercontroles. Banken worden door de ECB dan ook eerder gedwongen om problematische leningen af te schrijven, waardoor mogelijk extra voorzieningen moeten worden getroffen om aan de kapitaaleisen van de centrale bank te voldoen.

Aankondiging twee publicaties van Algemene Rekenkamer op 2 september

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 01/09/2014 - 23:00
De Algemene Rekenkamer brengt effecten van verschillende bezuinigingsmaatregelen van het kabinet in kaart. Op dinsdag 2 september 2014 om 17.00 uur publiceren zij twee onderzoeken in deze reeks: Verhoging tarief assurantiebelasting en Versobering van de heffingskorting groen beleggen.

Kamerleden op werkbezoek bij mkb-ambassadeurs topsectoren

Bron: MKB Nederland - ma, 01/09/2014 - 15:44
Wat houdt het topsectorenbeleid nu in de praktijk in? Wat gaat goed? Wat kan beter? MKB-Nederland en VNO-NCW hebben het initiatief genomen om middels werkbezoeken bij de verschillende ‘ambassadeurs’ die in de topsectoren het mkb vertegenwoordigen Kamerleden (woordvoerders economie/innovatie) van de verschillende politieke partijen beter inzicht te geven. In het werkbezoek van vandaag werd afgetrapt met PvdA-Kamerlid Jan Vos en voorzitter Michaël van Straalen en directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland bij Latexfalt in Koudekerk aan den Rijn en Prosensa uit Leiden.

Vaststellingsovereenkomst crisisheffing mogelijk tot en met 16 september

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 01/09/2014 - 08:02
De reactietermijn om via een vaststellingsovereenkomst pseudo-eindheffing hoog loon aan te sluiten bij proefprocedures tegen de crisisheffing is verlengd tot en met 16 september 2014. Dit meldt de Belastingdienst.

Minder gebruik kinderopvang door hoge kosten

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 01/09/2014 - 07:37
De laatste jaren maken minder mensen gebruik van kinderopvang. De belangrijkste reden zijn de kosten. Ook werkloosheid van een van de ouders is een belangrijk argument om minder een beroep te doen op kinderopvang. Dat stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau maandag in een rapport.

'Blij met benoeming Mariëtte Hamer tot voorzitter SER'

Bron: MKB Nederland - vr, 29/08/2014 - 12:00
Mariëtte Hamer wordt de nieuwe voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Vanaf 10 september volgt zij Wiebe Draijer op, die eind juni afscheid nam. MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland zeggen blij te zijn dat het SER-voorzitterschap 'op voortvarende wijze is ingevuld' en spreken hun vertrouwen in Hamer uit.

Bouwers 'blij en verrast' met btw-maatregel

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 28/08/2014 - 23:00
Bouwend Nederland is verheugd dat het kabinet het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties met een halfjaar verlengt. Dat liet de belangenbehartiger van de bouwsector donderdag weten.

Amsterdam berispt om vaststellen WOZ-waarden

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 28/08/2014 - 23:00
Amsterdam heeft een waarschuwing gekregen over het vaststellen van de WOZ-waarden door de Waarderingskamer, de landelijke toezichthouder op dit gebied. De vaststelling van de waarde van huizen, appartementen en panden is ,,ondermaats en net aan voldoende'', liet wethouder Udo Kock (Financiën) donderdag weten.

Uitgelekte plannen Prinsjesdag 2014: langer laag btw-tarief

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 28/08/2014 - 11:00
Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met een half jaar verlengd. Dat hebben kabinet van VVD en PvdA en bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afgesproken tijdens het overleg over de begroting van volgend jaar.

bccalness