Ondernemersnieuws

'Stapeling bankenregels belemmert groei'

Bron: MKB Nederland - do, 24/04/2014 - 15:25
Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland wijzen nogmaals op de risico’s van een stapeling aan regelgeving op de bancaire sector voor de korte termijn. Dit gaat ten koste van de kredietruimte van banken. ‘Wanneer banken bedrijfsinvesteringen onvoldoende kunnen financieren missen we groeikansen. Op den duur gaat dit ten koste van bedrijvigheid en banen in Nederland.’ Zij zeggen dit in reactie op een onderzoek van De Nederlandsche Bank naar de gevolgen van de regelgeving voor banken voor de kredietverlening aan het mkb.

Kamer: jacht op zzp'ers in zorg moet stoppen

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 23/04/2014 - 23:00
Het kabinet maakt zelfstandigen in de langdurige zorg het werken onmogelijk. Het schiet door met het bestrijden van schijnconstructies. Dat vindt een ruime meerderheid van de Tweede Kamer, bleek woensdag tijdens een debat met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.

Geen crisisheffing meer in 2015

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 23/04/2014 - 23:00
De crisisheffing wordt na twee jaar definitief afgeschaft. Dit melden VVD en D66 aan radiozender BNR.

Werkgevers: opsplitsing in vakscholen prima ontwikkeling

Bron: MKB Nederland - wo, 23/04/2014 - 13:45
De opsplitsing van twee grote Rotterdamse mbo-instellingen in vijf vakcolleges is een prima ontwikkeling, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Doelstelling is om het beroepsonderwijs herkenbaarder en kleinschaliger te maken en om het beter te laten aansluiten op het bedrijfsleven. De ondernemingsorganisaties zeggen deze lijn van het Zadkine en het Albeda College, die samen 40.000 leerlingen hebben, volledig te steunen. De opsplitsing zal zo’n vier jaar in beslag nemen. De eerste van de vijf vakcolleges, een technische school, zal op 1 augustus zijn deuren openen.

Innovatiescan geeft mkb inzicht in innovatievermogen en -mogelijkheden

Bron: MKB Nederland - wo, 23/04/2014 - 12:34
TNO en MKB-Nederland presenteren vandaag de Innovatieladder. Met deze scan willen zij ondernemers ondersteunen om innovatiever te werk te gaan. Ondernemers die de innovatiescan invullen krijgen gratis inzicht in mogelijkheden om te innoveren binnen hun bedrijf en branche.

Oldtimerbezitters klagen over oldtimertaks

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 22/04/2014 - 23:00
Oldtimerbezitters klagen massaal over de nieuwe fiscale regelingen voor hun klassieke auto's. Via de Stichting Autobelangen zijn inmiddels ruim 3500 bezwaarschriften opgesteld, die worden ingediend bij de Belastingdienst. De belangenclub rekent komende tijd nog op duizenden extra klagers.

Internetconsultatie VPB-plicht overheidsondernemingen

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 22/04/2014 - 23:00
Het Ministerie van Financiën heeft de internetconsultatie geopend voor het ontwerpwetsvoorstel dat gaat over de modernisering van de vennootschapsbelastingplicht voor overheidsondernemingen.

Bezwaren crisisheffing 2014

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - di, 22/04/2014 - 09:00
De Belastingdienst verwacht veel bezwaren tegen de pseudo-eindheffing hoog loon 2014 (crisisheffing). Voor deze bewaren heeft de Belastingdienst een centraal adres ingesteld. Net als in 2013 kunt u uw bezwaar laten aanhouden of direct laten afhandelen.

Autobelastingen moeten eerlijker

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 21/04/2014 - 23:00
Brancheorganisatie Bovag wil dat er een nieuw systeem van autobelastingen wordt ingevoerd. De huidige regelingen verstoren de markt, zijn oneerlijk en leveren de overheid inkomsten op die de rijksuitgaven aan het wegverkeer ver overstijgen, stelt Bovag.

Toch geen vennootschapsbelasting zeehavens

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - ma, 21/04/2014 - 23:00
Het kabinet ziet ervan af om vijf zeehavens vennootschapsbelasting op te leggen. Volgens staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën is daartoe besloten omdat concurrerende havens in de EU ook niet of nauwelijks winstbelasting betalen.