Ondernemersnieuws

Onderzoek belastingfraude joint venture KPMG

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - vr, 18/04/2014 - 09:00
Er loopt een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude tegen een joint venture van KPMG en een projectontwikkelaar. De vermoedelijke fraude is volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie gepleegd bij het nieuwbouwproject voor het hoofdkantoor van het accountantsbureau in Amstelveen.

'20.000 banen behouden in bouw door lage btw'

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 17/04/2014 - 23:00
Dankzij het tijdelijk verlaagde btw-tarief op renovatiewerk zijn in de gehele bouw-, installatie- en groenvoorzieningsector bijna 20.000 banen behouden. Een derde van de bedrijven heeft door de maatregel geen mensen hoeven te ontslaan. Nog eens 17 procent van de aannemers en hoveniers zegt daardoor minder personeel de laan te hebben uitgestuurd. Dat staat in een donderdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van onder meer Bouwend Nederland en hoveniersvereniging VHG.

‘Schippers jaagt werkgevers op kosten’

Bron: MKB Nederland - do, 17/04/2014 - 13:44
MKB-Nederland en VNO-NCW roepen de Tweede Kamer op niet in te stemmen met de wijziging die minister Schippers van Volksgezondheid wil op het wetsvoorstel voor de maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO). Schippers wil de kosten die werkgevers erbij krijgen door de wetswijziging tijdelijk compenseren, maar dat vinden de ondernemersorganisaties onvoldoende.

Dijsselbloem gaat LB-nihilwaardering rentekorting op hypothecaire personeelslening afschaffen

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - do, 17/04/2014 - 08:50
Uit een gepresenteerde jaarverslag van de Nederlandsche Bank blijkt dat DNB-president Klaas Knot een hypotheek heeft genomen van € 1,2 miljoen onder gunstige personeelscondities. Het Tweede Kamerlid Tony van Dijck (PVV) wond zich hier over op en wilde van minister Dijsselbloem (Financiën) het naadje van de kous weten. Volgens de minister gaat het om een personeelslening tegen gunstige rentetarieven waarvoor in de loonbelasting thans een nihilwaardering geldt, maar dat met met ingang van 1 januari 2015 gaat veranderen. Dijsselbloem zegt hierover het volgende:

Grote pensioenfondsen stabiel

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 16/04/2014 - 23:00
De financiële positie van de grote pensioenfondsen is in het eerste kwartaal stabiel gebleven, vooral dankzij de beleggingsresultaten. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalberichten.

Koopkracht gepensioneerden blijft achter

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 16/04/2014 - 23:00
De koopkracht van gepensioneerden blijft dit jaar achter bij die van werkenden, maar ook bij die van uitkeringsgerechtigden. Dat komt vooral doordat veel pensioenfondsen de pensioenen niet hebben verhoogd. Ook volgend jaar blijft de koopkracht van gepensioneerden achter.

Europarlement zet belangrijke stap in bankenunie

Bron: MKB Nederland - wo, 16/04/2014 - 15:52
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden met de recente besluitvorming in het Europarlement over de vervolmaking van de bankenunie. Met de gemaakte afspraken over hoe om zal worden gegaan met het afwikkelen van omvallende banken is een belangrijke stap gezet in het realiseren van een structureel stabiele Europese financiële sector, vinden beide organisaties.

Starbucks-hoofdkantoor weg uit Nederland

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 16/04/2014 - 15:29
Koffieketen Starbucks verplaatst het Europese hoofdkantoor eind dit jaar van Amsterdam naar Londen. Dat meldt het Financieel Dagblad.

Meer mogelijkheden voor tijdelijke huurcontracten

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 16/04/2014 - 09:39
Het kabinet heeft op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst ingestemd met de uitwerking van de hervormingen op de huurmarkt, die de doorstroming op de woningmarkt gaan bevorderen en ervoor gaan zorgen dat er een beter passend aanbod van huurwoningen komt in zowel de sociale- als de vrije sector.

'Nederlandse inkomens flink gedaald'

Bron: Elsevier Fiscaal nieuws - wo, 16/04/2014 - 09:19
Nederlandse werknemers verdienden vorig jaar gemiddeld 6 procent minder dan in 2012. Het gemiddelde uurloon daalde van 15,50 euro naar 14,60 euro. De grootste daling met 8 procent vond plaats in de financiële- en IT-sector.

bccalness